Most szól

Title

Artist

Most élőben

Party session

22:00 23:00Itt lehet a te reklámod is!
Info: marketing@koronaradio.com
Most élőben

Party session

22:00 23:00


Itt lehet a te reklámod is!
Info: marketing@koronaradio.com

Barcasági Magyar Lovasnap, június 17-18

Szerkesztő: dátum: 2023.05.17.

A Barcasági Magyar Lovasnap nevet viselő rendezvény idén második alkalommal kerül megrendezésre június 17 – 18-án, Barcaújfaluban. A nagy népszerűségnek örvendő tavalyi debütrendezvény után a Lovasnap szervezői úgy döntöttek, hogy idén két napot is szánnak az eseménynek. Az alulról szerveződő civil kezdeményezés célja, hogy a ló és a lovassportok népszerűsítése mellett létrejöjjön egy Brassó megyei, barcasági magyar fórum, amely a helyi kulturális, gazdasági, néprajzi, gasztronómiai értékeket tárja a nagyközönség elé.

A szervezők azt remélik a Barcasági Magyar Lovasnaptól, hogy hosszútávon kialakul egy aktív kommunikáció a különböző barcasági magyarlakta települések civil szervezetei és az értéket teremteni akaró gazdasági cégek, valamint magánszemélyek között.
A kétnapos esemény nem titkolt célja, hogy a falusi közösségek számára kultúrált szórakozási lehetőség megteremtése mellett a nagyvárosokban élőket, főleg a fiatalokat célozza meg, bemutatva a vidéki élet szépségeit, a barcasági falusi életben rejlő lehetőségeket.
A tavalyi sikeresnek ítélt rendezvény miatti lelkesedés és a barcasági magyar közösségek irányából érkező igényekre válaszolva a szervezők idén kétnaposra tervezik a rendezvényt. A másadik alkalommal megszervezésre kerülő Barcasági Magyar Lovasnap minden korosztályt igyekszik megszólítani: az érdeklődők június 17-18 között ismét jó programok közül válogathatnak kedvükre.

Június 17-én a lovaké, lovas sportoké lesz a főszerep: huszárbemutató, hajmeresztő lovaskaszkadőr show, lovasíjász bemutató, díjlovaglás, díjugratás tarkítja a műsort, de az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a szabadidomítás világába is. A szervezők a fiatalfesztiválozó közönségre is gondolva egy felejthetetlennek ígérkező bulival zárják a rendezvény első napját.

Június 18-án a barcasági magyar közösségeké lesz a főszerep: idén első alkalommal kerül megszervezésre a Barcasági Parasztolimpia, amely humoros versenyszámokkal igyekszik népszerűsíteni a vidék értékeit.

Erre a kezdeményezésre a szervezők a környék falvaiból is várnak jelentkező csapatokat, ezzel is elősegítve a magyarlakta települések közti kapcsolatfelvételt. Ugyanakkor első ízben kerül sor egy kötetlen formában létrejövő kerekasztal beszélgetésre, amelynek témája a Brassó városi magyar közösségek, illetve a barcasági magyarlakta települések lakóinak gazdasági és kulturális lehetőségei. A szervezők mindenkit szeretettel várnak erre a beszélgetésre, akinek fontos a környék jelene és jövője.

A második nap programkínálatából nem fognak hiányozni a népdal és néptáncelőadások sem. Jóllehet a Barcasági Magyar Lovasnap újszülött civil kezdeményezésnek számít, több szervezet is felfigyelt a szervezők törekvésére, fontosnak ítélve azt.

Tavalyhoz hasonlóan az RMDSZ Brassó megyei szervezete jelentős összeggel támogatja a rendezvényt. Ugyanakkor az Igazi Csíki Sör is ott szerepel a rendezvényt támogató gazdasági szereplők listáján. A rendezvény szervezői szívesen veszik minden olyan gazdasági szereplő anyagi támogatását, akinek szívügye a Brassó megyei és barcasági magyar közösségek fejlődése.

Hogy végül is mi a Barcasági Magyar Lovasnap? Szép lovak, színvonalas programok,jó társaság, hamisítatlan vidéki hangulat, önfeledt szórakozás. A Barcaság arca, ahogy még nem láttad! – állítják a szervezők és mindenérdeklődőt szerettel várnak Barcaújfaluba június 17 – én és 18 – án.


Olvasói vélemények

Szólj hozzá

Az email címed nem lesz látható.Kötelező adatok *