Most szól

Title

Artist

Most élőben

A Barcaság hangja

00:00 23:59Itt lehet a te reklámod is!
Info: marketing@koronaradio.com
Most élőben

A Barcaság hangja

00:00 23:59


Itt lehet a te reklámod is!
Info: marketing@koronaradio.com

A csapat

Andrási Benedek

Öt éve költöztem családommal a Székelyföldről Brassóba és azóta lelkészként és tanárként megélem a szórványlét kihívásait. A Baloga T. Sándorral közösen szerkesztett „Kaleidoszkóp” nevű műsorunkban a szórványság problémáinak megbeszélése mellett a nagyvilág heti híreire is ki fogunk tekinteni.

Andrási Erika

Közösségfejlesztőként nap mint nap megtapasztalom, hogy az információ hatalom, a kommunikáció pedig a legfontosabb eszköz munkámban. Közel 15 évnyi tapasztalattal a térségfejlesztésben, a székelykeresztúri Vox rádió munkatársaként is tevékenykedtem 2 évig, megélve a média adta közösségépítés lehetőségeit. Úgy gondolom, hogy a közösségi értékekre épülő és azokat felvállaló rádió igazi gerince lehet a barcasági magyar közösségi életnek. Műsoraimmal - a Barcasági körkép, Ébresztő műsor, Családmagazin - ezt a szerepkört szeretném építeni és erősíteni.

Balázs Tamás

Vezető tanács

Baloga Sándor

A fogadott- és megadatott szülővárosomtól, Székelyudvarhelytől és Sepsiszentgyörgytől, bárhová sodorjon a sors szele, mindig volt, van és lesz energiám magyarságom ápolására! Küldetésemnek érzem, hogy minden nap tegyek valamit édes anyanyelvünk ápolása érdekében: erre biztatom gyerekeimet, szeretteimet, a szűkebb és bővebb környezetemben élőket! A rádiós-projekt is, jelképesen, munka és verejték, a nemzetért, gyerekeim, unokáim magyar jövőjéért!

Bardocz Péter

Bardócz Péter, a brassói Unirea Középiskola filológia-történelem szakának végzős diákja 1988-ban. 2001-ben, az Áprily Lajos Főgimnázium posztliceális oktatásának számítógépkezelői szakát végzi. A budapesti Szent László Akadémia újságírói tanfolyamát 1999-ben fejezi be. Hat évig, (1993 – 1999 között), a brassói Transilvania Televízió önkéntese volt, hírszerkesztő, riporter, bemondó, zenés-rovatvezetőként tevékenykedett, Bálint Ferenc főszerkesztő vezetése alatt. 1997 – 1998 között, ugyancsak önkéntesen, a brassói Cenk Rádióban gyerek műsorokat készített. A Brassói Lapok hetilapban (Ambrus Attila főszerkesztő jóvoltából), 2000 – 2007 között, többnyire zenei jellegű cikkei, riportjai, beszámolói jelennek meg. 2003 – 2005 között, a www.brasso.ro magyar internetes oldal munkatársa volt, ahol többynire fotó-riportokat, és beszámolókat készített. 2016 - tól Csíki Edmond barátjával együtt beindítják a Facebook-on, a Brassói Magyar Közösség csoportot, majd rá egy évre a hasonló név alatt működő oldalt is. Itt, rendszeresen beszámolnak a brassói magyar civil és kulturális élet mozzanatairól, különböző eseményekről, Csíki Edmond készíti a fotókat, Péter pedig a szövegeket írja. Könnyűzene énekesként is ismert, hiszen 2009-ben elvégzi a brassói Népművészeti Iskola canto-könnyűzene szakát, zenekarral és ugyanakkor szólóban is énekel. Első saját szerzeménye, a Beragyog a Nap, a Dancsissimó 7-es erdélyi előadók válogatás lemezen jelent meg 2004-ben. 2021 márciusától, a brassói Korona Rádió - Hangszínek című zenés műsorát szerkeszti, amelyben többnyire a magyar és külföldi jazz, blues, soul, country, rock és rock and roll dalokat helyezi előtérbe, figyelembe véve az erdélyi tehetséges előadókat és zenekarokat. A műsor minden csütörtökön, 19 -21 óráig hallgatható.

DJ Máté

Máté István vagyok, (DJ Mate) 26 éves, Sepsiszentgyörgyön lakom. 2013 óta zenélek, deep house, house, deeptechno stílusban. Minden munkám (Mixek, Remixek) megtalálhatóak a Youtube csatornámon Youtube: “DeejayMateOfficial”

Dr. Krizbai Timea

klinikai szakpszichológus

Illés Gábor

Két esztendőt töltöttünk el párommal a brassói magyar közösségben, s kitörölhetetlen emlékekkel, életre szóló élményekkel gazdagodtunk, a baráti kötelékek pedig tartanak, mint az acélsodrony. Öröm, bár az éteren keresztül, de kapcsolatban lenni velük-veletek. A közösségszervezés, az oktatás továbbra is része életemnek. Immár két éve a Magyar Állami Népi Együttes kulturális szervezője vagyok, napi szinten találkozom a népzenével és néptánccal. Amellett, hogy kultúránk eme szelete különböző korok időtálló lenyomata, úgy hiszem, egyesítő szerepe is van a társadalmunkban, akár csak a különböző korosztályokat, vagy más-más nemzetiségbelieket tekintjük. Elég egy jó táncházba elmenni… Legyen profi színpadi tánc, vagy szabad tánc a folkkocsmában, koncerttermi előadás, vagy utcazene, a jó muzsika, a jó tánc elbűvöli a nézőt, hallgatót. Igyekszem ezt az éményt valamelyest az éteren keresztül visszaadni, felidézni. Közelebb hozni a hallgatót a magyar népzenéhez, zenei anyanyelvünkhöz.

Kökösi Attila

Az elmúlt 53 év alatt mindig a szabadságra és a jó társaságra vágytam. Szabad emberként akartam elmondani  gondolataimat és folyamatosan  kerestem a lázadó, de ugyanakkor  alkotó, önzetlen emberek társaságát. Hálás vagyok, hogy az évek során megtaláltam őket  a Mata Hari-ban,  a Hipstern szamizdat folyóirat szerkesztőségében és akár napjainkban, a Loksi  blues- café  egyesület partnereiben , a Korona Rádió munkaközösségében . A magyar rockzene dallam- és szövegvilágával  sokan tudunk azonosulni. A rock alapja a küzdelem, a kitaszítottság leküzdése, a lázadás. A mai világ parancsszava: Állj be a sorba! Ki kell harcolnunk a saját magunk igazát, .....egy jó internet kapcsolat és a rockzene segítségével!   Ne feledd: “A rock  örök és elpusztíthatatlan!”, hogy egy klasszikust idézzek….

Kirsch Edgár

Sziasztok ! Kirsch Edgár vagyok, egyetemista a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Karján ! A közösség építés, VIII.-os korom óta, részese mindennapjaimnak. A Nebulónia diáktanács tagja és belügyi alelnöke voltam, önkénteskedek, színházi előadásokat szervezek a Brassói Színházkedvelők megbízásából , lelkes tagja vagyok az Evangélikus Ifjúsági Keresztény Egyesületnek (EVIKE), DJ vagyok (Dj Cherry) és néha szoktam főzni (Cheff Cherry) nagyobb társaságoknak. A küzdő erőmet, lelkesedésemet, céltudatosságomat a sok évnyi sportolásnak (úsztam, sporttáncoltam és hokiztam) köszönthetem , és ez aktívan tart. A Korona Rádió Brassó műsorvezetői szerepének betöltése, egy újjabb kihívás, ami csak azt bizonyítja, hogy szeretek új dolgokat kipróbálni. Hallgassátok műsorunkat, a Kerekasztal című adást, kéthetenként a Korona Rádió Brassó a Barcaság hangja keretén belül.

Kovács Eszter Apolka

Kovács Eszter Apolka vagyok, kommunikáció szakos hallgató a Babeş-Bolyai Tudományegyetemen. Iskolás éveim alatt sokat önkénteskedtem minden féle szakterületen, így nem is volt kérdés, hogy a rádiózásba is szívesen belekóstolok. Az évek során voltam már néptáncos, amatőr színész és bábszínész, kezdő újságíró, haladóbb arculattervező, és most lettem a Kerekasztal egyik lovagja is.

Kovács Lehel István

Egyetemi oktató, az Erdélyi-Kárpát Egyesület elnöke vagyok. Az informatika sok kütyü kezelésére megtanított, az EKE a természetjárásra és a természet szeretetére. E kettőt ötvözni szoktam. Szabadidőmben, ha csak tehetem, a Barcaság zegzugait kutatom. Minden érdekel, mindent figyelemmel kísérek. Tapasztalataimat, meglátásaimat könyvekben, tanulmányokban, cikkekben foglalom össze. Sokat utazok, gyakran járom a természetet. És ezekről szeretek mesélni is.

Mihály Tóni

Számomra a rádiózás igazi kihívásokat tart. Tekintettel arra, hogy eddig nem volt alkalmam kipróbálni ezt a tevékenységet, elfogadtam az ötletgazda felkérését. Meglepetés és öröm volt számomra, hogy egy összetartó csapat áll a háttérben, aki szeretne valamit tenni a barcasági magyarokért. Gyerekkoromban az első magnó és mikrofon előtt töltött óra után tudtam, hogy ez a fajta kíváncsiság egy életen át elkísér majd és úgy látszik, hogy eljött az ideje. Rádión belüli megbízatásom az, hogy a felszerelést üzembe helyezzem, akadálymentes működést biztosítsak, továbbá a szerkesztésben is segíteni tudjak. Emellett lesz egy retró zenés műsorom is, ahol változatossá és izgalmassá szeretném tenni a hallgatók számára az adást. Célom, hogy kialakítsuk, majd növeljük a hallgatótábort és hogy idővel gondoskodjak az elkövetkező rádiós nemzedék felkészítéséről.

Sándor Levente

Vezető tanács