Korona rádió

Current track

Title

Artist


A csapat

Andrási Erika

Közösségfejlesztőként nap mint nap megtapasztalom, hogy az információ hatalom, a kommunikáció pedig a legfontosabb eszköz munkámban. Közel 15 évnyi tapasztalattal a térségfejlesztésben, a székelykeresztúri Vox rádió munkatársaként is tevékenykedtem 2 évig, megélve a média adta közösségépítés lehetőségeit. Úgy gondolom, hogy a közösségi értékekre épülő és azokat felvállaló rádió igazi gerince lehet a barcasági magyar közösségi életnek. Műsoraimmal - a Barcasági körkép, Ébresztő műsor, Családmagazin - ezt a szerepkört szeretném építeni és erősíteni.

Benedek Orsolya

Sziasztok! Benedek Orsolya a nevem és a Nebulónia Diákszövetség alelnöke vagyok. Szeretem a kihívásokat és mindig próbálok minél többet kihozni magamból, éppen ezért vállaltam el, hogy műsorvezető legyek a diákok műsorában. Remélem sok újdonságokkal és érdekességekkel látjuk majd el nézőinket.

Baloga Sándor

A fogadott- és megadatott szülővárosomtól, Székelyudvarhelytől és Sepsiszentgyörgytől, bárhová sodorjon a sors szele, mindig volt, van és lesz energiám magyarságom ápolására! Küldetésemnek érzem, hogy minden nap tegyek valamit édes anyanyelvünk ápolása érdekében: erre biztatom gyerekeimet, szeretteimet, a szűkebb és bővebb környezetemben élőket! A rádiós-projekt is, jelképesen, munka és verejték, a nemzetért, gyerekeim, unokáim magyar jövőjéért!

Bardocz Péter

Bardócz Péter, a brassói Unirea Középiskola filológia-történelem szakának végzős diákja 1988-ban. 2001-ben, az Áprily Lajos Főgimnázium posztliceális oktatásának számítógépkezelői szakát végzi. A budapesti Szent László Akadémia újságírói tanfolyamát 1999-ben fejezi be. Hat évig, (1993 – 1999 között), a brassói Transilvania Televízió önkéntese volt, hírszerkesztő, riporter, bemondó, zenés-rovatvezetőként tevékenykedett, Bálint Ferenc főszerkesztő vezetése alatt. 1997 – 1998 között, ugyancsak önkéntesen, a brassói Cenk Rádióban gyerek műsorokat készített. A Brassói Lapok hetilapban (Ambrus Attila főszerkesztő jóvoltából), 2000 – 2007 között, többnyire zenei jellegű cikkei, riportjai, beszámolói jelennek meg. 2003 – 2005 között, a www.brasso.ro magyar internetes oldal munkatársa volt, ahol többynire fotó-riportokat, és beszámolókat készített. 2016 - tól Csíki Edmond barátjával együtt beindítják a Facebook-on, a Brassói Magyar Közösség csoportot, majd rá egy évre a hasonló név alatt működő oldalt is. Itt, rendszeresen beszámolnak a brassói magyar civil és kulturális élet mozzanatairól, különböző eseményekről, Csíki Edmond készíti a fotókat, Péter pedig a szövegeket írja. Könnyűzene énekesként is ismert, hiszen 2009-ben elvégzi a brassói Népművészeti Iskola canto-könnyűzene szakát, zenekarral és ugyanakkor szólóban is énekel. Első saját szerzeménye, a Beragyog a Nap, a Dancsissimó 7-es erdélyi előadók válogatás lemezen jelent meg 2004-ben. 2021 márciusától, a brassói Korona Rádió - Hangszínek című zenés műsorát szerkeszti, amelyben többnyire a magyar és külföldi jazz, blues, soul, country, rock és rock and roll dalokat helyezi előtérbe, figyelembe véve az erdélyi tehetséges előadókat és zenekarokat. A műsor minden csütörtökön, 19 -21 óráig hallgatható.

Baricz Zoltán

Sziasztok. Baricz Zoltán a nevem, brassói születésű, 21 éves volt jégkorongos. Típusom, hogy mindig minél többet kihozzak magamból, éppen ezért vállaltam barátommal egy új műsort amiben kipróbálhatom magam, az én képességeim és vágyaim. Remélem egy hanghullámon leszünk és tetszeni fog produkciónk.

Boldi Tihamér

Boldi Tihamér vagyok, a kolozsvári katolikus teológián első éves, és az Áprily Lajos Főgimnázium frissen végzett volt diákja. Akkoriban mikor a Brassói Magyar Napoknak önkénteskedtem, sikerült már egészen fiatalon felfedeznem képességeimet és valódi vágyaimat. Mindig is szerettem emberekkel foglalkozni, magamat átadni nekik, tanítani és foglalkozni velük. A bennem élő vágy, hogy szolgáljam kis közösségemet, s ezáltal hazámat s népemet, igencsak megerősödött az évek során. Tiszta szivből remélem, hogy az újonnan induló Korona Rádióban is,  hasznos munkatárs lehetek, s a Barcaság Hangja által megszólíthatom  a magyar fiatalságot.

Buna- Papp- Kakasy Orsolya

Mindig is önmagam kerestem. Egy olyan elfoglaltságot, életcélt, szenvedélyt, melyben úgy érezhettem , hogy tettem valami jót ebben a világban, adtam valamit a közösségnek. Az egyik olyan témakör, amellyel szinte az első perctől azonosulni tudtam az irodalom volt, illetve mindig is érdekelt a kommunikáció, a párbeszéd, és mindig igyekeztem arra figyelni, hogy ne elbeszélés legyen egymás mellett, hanem igazi társalgás, kommunikáció. A zene egy olyan csatorna, melyen keresztül talán még a legzárkózottabb személyeket is meg lehet szólítani, és meg is kell. Az elmúlt időszak arra tanított meg, hogy most van az a pillanat, amikor a leginkább szükségünk van egymásra, és arra, hogy felemeljük társainkat, velük pedig önmagunkat. Azt üzenem mindenkinek, hogy tárja ki szívét és nyisson a kommunikációra, hiszen mi itt vagyunk, és itt is maradunk. Mert ahogy mondani szokás: a rock örök.

DJ Máté

Máté István vagyok, (DJ Mate) 26 éves, Sepsiszentgyörgyön lakom. 2013 óta zenélek, deep house, house, deeptechno stílusban. Minden munkám (Mixek, Remixek) megtalálhatóak a Youtube csatornámon Youtube: “DeejayMateOfficial”

Fazakas Timea

Sziasztok! Fazakas Tímea a nevem, az Áprily Lajos Főgimnázium 11.osztályos, matek-infó szakos diákja. Iskolás éveimet főképpen néptáncolással,kirándulással meg új nyelvek tanulásával töltöm. Szeretek új hobbykba belevágni ezért úgy gondoltam,hogy beszállok a rádio világában. Nagyon remélem fog tetszeni iskolánk adása és minél többen csatlakozni fogtok!

Ferenczi Sanyi

Rádiózás. Számomra egyszóval kihívás. Mindigis szerettem beszélgetni, érvelni, tárgyalni és amikor hallgattam a rádiót felmerült bennem az a kérdés, hogy vajon milyen lenne, ha én szerkeszteném azt az adott műsort  vagy én kérdezhetném azt az adott meghívottat. Hiszek abban, hogy ha tudunk tenni valamit a közösségünkért, akkor ragadjuk meg az alkalmat és járuljunk hozzá a közösség fejlődéséhez. Egy ilyen alkalom volt az amikor eldöntöttem, hogy a Korona Rádió csapat része leszek, és bízom abban, hogy az elmúlt években szerzett munka- és élettapasztalatommal hozzájárulhatok én is a rádió fejlődéséhez.  Ami rám jellemző az a jókedv, a pozitiv hangulat, a segítőkészség és a spontaneitás. Mindezeket magammal hozom minden szerdán, amikor a ’’Féltől Félig csak MI”-ben találkozunk hallgatóinkkal.

Illés Gábor

Két esztendőt töltöttünk el párommal a brassói magyar közösségben, s kitörölhetetlen emlékekkel, életre szóló élményekkel gazdagodtunk, a baráti kötelékek pedig tartanak, mint az acélsodrony. Öröm, bár az éteren keresztül, de kapcsolatban lenni velük-veletek. A közösségszervezés, az oktatás továbbra is része életemnek. Immár két éve a Magyar Állami Népi Együttes kulturális szervezője vagyok, napi szinten találkozom a népzenével és néptánccal. Amellett, hogy kultúránk eme szelete különböző korok időtálló lenyomata, úgy hiszem, egyesítő szerepe is van a társadalmunkban, akár csak a különböző korosztályokat, vagy más-más nemzetiségbelieket tekintjük. Elég egy jó táncházba elmenni… Legyen profi színpadi tánc, vagy szabad tánc a folkkocsmában, koncerttermi előadás, vagy utcazene, a jó muzsika, a jó tánc elbűvöli a nézőt, hallgatót. Igyekszem ezt az éményt valamelyest az éteren keresztül visszaadni, felidézni. Közelebb hozni a hallgatót a magyar népzenéhez, zenei anyanyelvünkhöz.

Kökösi Attila

Az elmúlt 53 év alatt mindig a szabadságra és a jó társaságra vágytam. Szabad emberként akartam elmondani  gondolataimat és folyamatosan  kerestem a lázadó, de ugyanakkor  alkotó, önzetlen emberek társaságát. Hálás vagyok, hogy az évek során megtaláltam őket  a Mata Hari-ban,  a Hipstern szamizdat folyóirat szerkesztőségében és akár napjainkban, a Loksi  blues- café  egyesület partnereiben , a Korona Rádió munkaközösségében . A magyar rockzene dallam- és szövegvilágával  sokan tudunk azonosulni. A rock alapja a küzdelem, a kitaszítottság leküzdése, a lázadás. A mai világ parancsszava: Állj be a sorba! Ki kell harcolnunk a saját magunk igazát, .....egy jó internet kapcsolat és a rockzene segítségével!   Ne feledd: “A rock  örök és elpusztíthatatlan!”, hogy egy klasszikust idézzek….

Kirsch Edgár

Sziasztok ! Kirsch Edgár vagyok, egyetemista a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Karján ! A közösség építés, VIII.-os korom óta, részese mindennapjaimnak. A Nebulónia diáktanács tagja és belügyi alelnöke voltam, önkénteskedek, színházi előadásokat szervezek a Brassói Színházkedvelők megbízásából , lelkes tagja vagyok az Evangélikus Ifjúsági Keresztény Egyesületnek (EVIKE), DJ vagyok (Dj Cherry) és néha szoktam főzni (Cheff Cherry) nagyobb társaságoknak. A küzdő erőmet, lelkesedésemet, céltudatosságomat a sok évnyi sportolásnak (úsztam, sporttáncoltam és hokiztam) köszönthetem , és ez aktívan tart. A Korona Rádió Brassó műsorvezetői szerepének betöltése, egy újjabb kihívás, ami csak azt bizonyítja, hogy szeretek új dolgokat kipróbálni. Hallgassátok műsorunkat, a Kerekasztal című adást, kéthetenként a Korona Rádió Brassó a Barcaság hangja keretén belül.

Kovács Eszter Apolka

Kovács Eszter Apolka vagyok, kommunikáció szakos hallgató a Babeş-Bolyai Tudományegyetemen. Iskolás éveim alatt sokat önkénteskedtem minden féle szakterületen, így nem is volt kérdés, hogy a rádiózásba is szívesen belekóstolok. Az évek során voltam már néptáncos, amatőr színész és bábszínész, kezdő újságíró, haladóbb arculattervező, és most lettem a Kerekasztal egyik lovagja is.

Kovács Lehel István

Egyetemi oktató, az Erdélyi-Kárpát Egyesület elnöke vagyok. Az informatika sok kütyü kezelésére megtanított, az EKE a természetjárásra és a természet szeretetére. E kettőt ötvözni szoktam. Szabadidőmben, ha csak tehetem, a Barcaság zegzugait kutatom. Minden érdekel, mindent figyelemmel kísérek. Tapasztalataimat, meglátásaimat könyvekben, tanulmányokban, cikkekben foglalom össze. Sokat utazok, gyakran járom a természetet. És ezekről szeretek mesélni is.

Dr. Krizbai Timea

klinikai szakpszichológus

Mihály Tóni

Számomra a rádiózás igazi kihívásokat tart. Tekintettel arra, hogy eddig nem volt alkalmam kipróbálni ezt a tevékenységet, elfogadtam az ötletgazda felkérését. Meglepetés és öröm volt számomra, hogy egy összetartó csapat áll a háttérben, aki szeretne valamit tenni a barcasági magyarokért. Gyerekkoromban az első magnó és mikrofon előtt töltött óra után tudtam, hogy ez a fajta kíváncsiság egy életen át elkísér majd és úgy látszik, hogy eljött az ideje. Rádión belüli megbízatásom az, hogy a felszerelést üzembe helyezzem, akadálymentes működést biztosítsak, továbbá a szerkesztésben is segíteni tudjak. Emellett lesz egy retró zenés műsorom is, ahol változatossá és izgalmassá szeretném tenni a hallgatók számára az adást. Célom, hogy kialakítsuk, majd növeljük a hallgatótábort és hogy idővel gondoskodjak az elkövetkező rádiós nemzedék felkészítéséről.

Medgyesi Beatrix

Sziasztok! Medgyesi Beatrix vagyok, 15 éves és 9.osztályos diák. A Nebulónia Diákszövetség kommunikációs és innovációs munkacsoportjába tartozok, lassan egy éve. A rádiós téma mindig is érdekelt, mivel szeretek olyan emberekkel beszélni, akik gazdagítják a tudásunkat eddigi élményeikkel és tapasztalataikkal.

Pásztori Géza

Véletlenszerűen csöppentem a kis rádióscsapatba, amikor Mihály Tóni barátom felkért, segítsek a rádió elindulásakor a számítástechnikai és hangtechnikai kihívások megoldásában. A rádió megindulása után is maradtam, mert úgy láttam munkámra és tudásomra szűkség van, értelmét látom tevékenységemnek, rádiós kalandom által segíteni tudom a csapatot, a közösségi rádiót, a magyarságot.

Watzatka Róbert

Watzatka 'Watzzy' Róbert vagyok, zenész és gitároktató. Saját zenémet a Watzzy név alatt adom ki, emellett a Ză Band gitárosa is vagyok. Műsoromban a barcasági magyarsággal azokat a brassói embereket szeretném megismertetni, akik sikereket arattak itthon vagy akár külföldön is.

Andrási Benedek

Öt éve költöztem családommal a Székelyföldről Brassóba és azóta lelkészként és tanárként megélem a szórványlét kihívásait. A Baloga T. Sándorral közösen szerkesztett „Kaleidoszkóp” nevű műsorunkban a szórványság problémáinak megbeszélése mellett a nagyvilág heti híreire is ki fogunk tekinteni.